Kull, gass eller elektrisk?

Er kullgrillen i ferd med å vippes av tronen?

Vi griller stadig på den gamle kulegrillen, men når vi skal kjøpe nytt velger de fleste gass.  Foto: Bauhaus
Vi griller stadig på den gamle kulegrillen, men når vi skal kjøpe nytt velger de fleste gass. Foto: Bauhaus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kullgrill har lenge vært nordmenns favoritt når det kommer til valg av grill. Opplysningskontoret for kjøtt foretar jevnlig undersøkelser om nordmenns grillvaner, og de siste årenes tall viser at rundt 60 prosent bruker kullgrill, 50 prosent bruker gassgrill, 33 prosent bruker engangsgriller, mens kun 12 prosent velger elektrisk grill.

De siste tallene vi har tilgjengelig er fra i fjor, men det spørs om vi ikke vil få se litt andre tall når årets grillsesong skal oppsummeres. For når vi skal kjøpe nytt, er det stort sett gass som gjelder.

Les vår grillguide: Kull, gass eller elektrisk?

Velger Weber

Ifølge Tore Hermansen, gartner og selger på Bauhaus varehus på Liertoppen, er Weber nordmenns favoritt.

- Vi ser at de fleste velger gass, av merket Weber, sier Hermansen til DinSide. Han tror tidsaspektet spiller en stor rolle: - Du vet når du tenner på en gassgrill så har du flammen der med en gang. Har du en kullgrill går det fort en halvtime før du kan begynne å grille.

Og vi kjøper stort: En tre-fire bluss, og gjerne en sidebrenner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer