Skrekkeksempler i hjemmet:

Kun et tidsspørsmål før det brenner

Har du opplevd noen brannfeller hjemme? Elsikkerhet Norge forteller hvordan du kan unngå dem.

BRANN: Det kan være lurt å ta en ekstra sjekk etter brannfeller hjemme. Video: Pål Joakim Pollen, NTB, Elsikkerhetsportalen, Martin K. Størbu. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så langt i år har Elsikkerhet Norge besøkt 20 060 hjem og hytter. De sjekker det elektriske anlegget, og gir de som bor der informasjon om elsikkerhet.

Avdelingsleder for Elsikkerhetsportalen i Elsikkerhet Norge, Mona Cicilie Stormoen, forteller til Dinside at man må unngå å gjøre noe som helst arbeid på det elektriske anlegget selv, og heller ikke la ufaglærte fikse på det.

- Bruk alltid elektrikere som er registrert i myndighetenes register. Det er kun de som har lov til å jobbe med det elektriske i boliger.

Skrekkeksempler

Det er flere ting man bør passe på i hjemmet.

- Vaskemaskiner og tørketromler er brannfarlige. Det er viktig at disse ikke settes på om natta og kjøres mens du sover. Det er ikke større risiko for at det begynner å brenne på natten, men sover du kan det være for sent når du «endelig» oppdager den, forteller Stormoen.

Det er også viktig å være forsiktig med lading.

- Lading av litiumbatterier ser vi forårsaker branntilløp, som i tillegg er vanskelig å slukke.

Stormoen advarer også mot varmgang hos varmtvannsberedere, hvor det da kun er et tidsspørsmål før det begynner å brenne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer