Kunsten å passe på kunsten

Det kan bli krise for kunstsamlingen din hvis du ikke kjenner forsikringsvilkårene godt nok.

Publisert
Sist oppdatert

Går du rundt og tror at eiendelene dine er godt forsikret? Kanskje tar du feil.

For selv om du ikke akkurat eier (eller eide) "Skrik" og "Madonna", kan det tenkes at du likevel har bilder eller andre spesielle verdigjenstander som ikke er dekket av forsikringen din.

Slik kan det nemlig være hvis du har bilder eller smykker som er spesielt verdifulle, og som du ikke har tegnet en egen verdigjenstandforsikring på.

Ulik praksis

- Det er ulik praksis fra forsikringsselskap til forsikringsselskap. Noen har begrensninger i innboforsikringen, slik at du må tegne en særskilt verdigjenstandforsikring. Andre har ikke det, men forholder seg utelukkende til hvor høy forsikringssum du har på forsikringen, sier informasjonsdirektør i If, Jack Frostad.I If forholder de seg til hvor høy forsikringssum du har bedt om, hvilket betyr at du ikke trenger å tegne en egen verdigjenstandforsikring så lenge du har sørget for å sette forsikringssummen høyt nok.- Forsikringen vår gjelder hvor som helst i Norden, men innebærer at du har verdigjenstandene innelåst i en bygning, forklarer Frostad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer