Coronaviruset

- Kutt elavgiften

Strømselskapene ber finansministeren om å fjerne elavgiften midlertidig.

VIL KUTTE ELAVGIFTEN: Strømselskapene og Energi Norge ønsker å kutte elavgiften en periode, for å hjelpe kunder gjennom økonomiske utfordringer i kjølvannet av coronasituasjonen. Foto: NTB scanpix
VIL KUTTE ELAVGIFTEN: Strømselskapene og Energi Norge ønsker å kutte elavgiften en periode, for å hjelpe kunder gjennom økonomiske utfordringer i kjølvannet av coronasituasjonen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Strømprisene er mye lavere enn normalt - og bransjen tror at ringvirkningene fra coronasituasjonen kan påvirke strømmarkedet slik at strømprisene kan holde seg rekordlave lenge.

Likevel er det mange som nå er i en utsatt økonomisk situasjon og som nå kan få problemer med å betale strømregningen.

Ifølge Energi Norge, som er arbeidsgiver- og interesseorganisasjon for kraftnæringen i Norge, gjør coronakrisen at mange strømkunder får betalingsproblemer.

Kraftnæringen ber derfor ber finansministeren om å fjerne elavgiften midlertidig.

Energi Norge hevder at nettselskaper og strømleverandører over hele landet nå opplever at mange kunder ber om hjelp.

– Selskapene har ordninger for både betalingsutsettelse og oppdeling av faktura, men vi ser at situasjonen også vil kreve at myndighetene kommer på banen med egne midlertidige tiltak, sier administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge i en pressemelding.

- Elavgiften en stor andel av strømregningen

Organisasjonene Energi Norge og Distriktsenergi foreslår i et brev til finansministeren at elavgiften fjernes midlertidig, i første omgang i tre måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.