Kutt i varmepumpestøtten

Fra 1. mars må varmepumpen ha energimåler for å få støtte fra Enova.

MÅLEKRAV: Heretter vil du kun få støtte til varmepumper med energimåler. Luft-luft-varmepumper, som på bildet her, er allerede unntatt miljøstøtte fra Enova.  Foto: TUVA MOFLAG
MÅLEKRAV: Heretter vil du kun få støtte til varmepumper med energimåler. Luft-luft-varmepumper, som på bildet her, er allerede unntatt miljøstøtte fra Enova. Foto: TUVA MOFLAG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ønsker du å bytte til mer miljøvennlige oppvarmingskilder i boligen finnes det en rekke ulike støtteordninger. Hvert år deler nemlig regjeringen ut millioner i støtte til miljøvennlig oppvarming gjennom Enova.

Men hvilke prosjekter som støttes vurderes og oppdateres stadig, og fra 1. mars kuttes støtten til varmepumper uten energimåler.

– For boligvarmepumper vil det stilles krav om både strømmåler og varmemengdemåler. Dette gjør eieren i stand til å se hvor mye energi som faktisk blir spart gjennom installasjon av varmepumpen, sier Helle H. Grønli, programsjef for bygg og varme i Enova, i en pressemelding.

Bård Baardsen, daglig leder i Norsk Varmepumpeforening (NOVAP), er positiv til kravet om energimålere.

– Da kan man kontrollere fra måned til måned at varmepumpen fungerer som den skal, sier Baardsen til DinSide.

Det vil for eksempel bli enklere å kartlegge om varmepumpen slutter å virke, eller har dårligere virkningsgrad for eksempel om pumpen iser igjen, eller dekkes av snø eller løv.

Les også: Styr varmepumpen med mobilen

Kan etterinstalleres

Har du en fungerende varmepumpe i dag, uten energimåler, men ønsker bedre kontroll, er det mulig å ettermontere dette, ifølge Baardsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer