Kutt renten i trange tider

Betaler du for mye for boliglånet ditt? Slik kutter du utgiftene dine.

Foto: Colorbox
Foto: Colorbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For de fleste nordmenn utgjør boliglånet den største månedlige utgiftsposten. For mange kan det også være den enkleste posten å kutte litt på. Her er noen enkle grep du kan ta for å krympe boliglånsutgiftene dine.

Les også: Gjør det beste ut av det urolige boligmarkedet

Refinansier

Dersom du har bodd i boligen din i mange år, er den sannsynligvis mer verdt nå enn da du kjøpte den. Bankene gir rente i forhold til prosentvis sikkerhet i boligen, og jo lavere andel av boligens verdi lånet ditt utgjør, jo bedre rente får du. De fleste bankene opererer med ulike satser for 100, 80 og 60 prosent, men det er også noen som har egne renter for dem som låner innenfor 70 prosent.

- Få ny takst, eller meglervurdering, som du tar med deg til banken, sier Liv Irene Haug, forbrukerøkonom i Nordea til DinSide.no.

- Vær ærlig, hør om du har noe å gå på, og prøv å forhandle om pris.

Vi i DinSide får stadig henvendelser fra fornøyde lesere som har brukt vår boligtakstkalkulator til å refinansiere lånet. Sjekk hvor mye din bolig er verdt her.

Bytt bank

Selv om boligen din er mer verdt, og du får et bedre tilbud fra banken enn det du hadde før, er det ikke sikkert det er det beste likevel. Kanskje andre banker har bedre tilbud? Sjekk våre prislister for lån på 1 million eller 2 millioner, eller finn billigste bank med vår boliglånskalkulator.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer