Kutt varmtvannsutgiftene med 60 prosent

Med denne teknologien betaler du kun for det vannet du bruker.

Kan en liten boks eller tre erstatte en hel varmtvannstank? Ja, hevder produsentene - nei, sier de som produserer varmtvannsberedere. Har du erfaring med gjennomstrømmingsvarme? Del i debatten nederst i artikkelen.  Foto: Produsenten
Kan en liten boks eller tre erstatte en hel varmtvannstank? Ja, hevder produsentene - nei, sier de som produserer varmtvannsberedere. Har du erfaring med gjennomstrømmingsvarme? Del i debatten nederst i artikkelen. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skjer mye innen utvikling av energisparende apparater. Kranen Quooker har gjort sitt inntog på det norske markedet. Kranen gir kokende vann - rett fra springen - men ikke nok til å varme en hel dusj. Men det er andre, mindre kjente produkter som kan det, såkalte gjennomstrømmingsvarmere. Bokser som varmer opp vannet når det strømmer gjennom, slik at du kun varmer opp det vannet du bruker.

Kan en liten boks eller tre erstatte en hel varmtvannstank? Ja, hevder produsentene - nei, sier de som produserer varmtvannsberedere. Har du erfaring med gjennomstrømningsvarme? Del i debatten nederst i artikkelen.

Spar strøm og vann

En leser har tipset oss om to leverandører av slike systemer i Norge: Drivflaadt og EemaX. På nettsidene kan vi lese at dette er det rene kinderegget av en liten boks: Du betaler kun for det vannet du bruker, du sparer strøm, du sparer vann - og du sparer plass.

Ifølge Steinar Drivflaadt, eier og daglig leder i Drivflaadt som fører vannvarmere av merket Clage, går omtrent en fjerdedel av strømutgiftene til en gjennomsnittsfamilie med til å varme opp varmtvann. Disse skal du kunne kutte med opptil 60 prosent dersom du velger gjennomstrømmingsvarmerne - noe som vil si en potensiell reduksjon av strømregningen med 10 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer