Hvordan fjerne eplekjernen

Kutte eple? Finn frem vinopptrekkeren!

- Et smart og artig triks, sier kokebokforfatter.

OVERRASKENDE: Vinopptrekkeren kan brukes til mer enn den er ment for. Video: Linn Merete Rognø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Et eple om dagen er godt for magen», sies det. Men dette er ikke bare et gammelt ordtak, det er rett og slett fakta, ifølge flere anerkjente studier.

Forskere ved Universitetet i Oxford i England har for eksempel funnet at et eple om dagen vil redusere LDL-kolesterolet, som er forbundet med økt risiko for hjerte- og karsykdom.

Så du gjør altså lurt i å legge til et eple i ditt daglige kosthold. Del det gjerne opp i mindre biter, for ifølge Opplysningskontoret for Frukt og Grønt er det mer fristende å spise frukt som er oppkuttet.

Og det er her vinopptrekker-trikset kommer inn!

Klikk på videoen øverst i saken, så viser vi deg hvordan det skal gjennomføres!

- Smart og artig triks

Kristine Ilstad er kokebokforfatter og damen bak bloggen DetSøteLiv. Hun foretrekker å bruke redskap som er spesialegnet for å fjerne kjernehus i epler.

- Men jeg har hørt om vinopptrekker-trikset, og det er smart og artig, smiler Ilstad.

EKSPERT: Kokebokforfatter og blogger for DetSøteLiv, Kristine Ilsdad. Foto: Nadia Frantsen.
EKSPERT: Kokebokforfatter og blogger for DetSøteLiv, Kristine Ilsdad. Foto: Nadia Frantsen. Vis mer

Hun pleier å fjerne kjernehus fra epler når hun skal lage bakte epler eller andre retter der eplene skal serveres hele, forteller hun.

- Tørkede epleringer er et annet eksempel der det er kjekt å fjerne kjernehus og så skjære hele eplet i skiver, tipser Ilstad.

«Gamlemåten» funker fint

Jenny Martine Tingvoll Bolle er innehaver av bloggen EatMorePlants og appen med samme navn.

Hun har selv forsøkt å fjerne eplekjerne med vinopptrekker, men det var ingen suksess, vedgår hun.

EKSPERT: Blogger og innehaver av appen EatMorePlants, Jenny Martine Tingvoll Bolle. Foto: Privat.
EKSPERT: Blogger og innehaver av appen EatMorePlants, Jenny Martine Tingvoll Bolle. Foto: Privat. Vis mer

- Jeg satt igjen med en eplestilk i den ene hånden og et eple med en halvmost epleskrott i den andre, forteller Tingvoll Bolle.

Derfor kommer hun til å fortsette å fjerne eplekjernen på «gamlemåten».

Ilstad støtter henne i det.

Når kokebokforfatteren baker eplekaker, renser hun epler på vanlig måte ved å dele dem i fire og deretter skjære bort kjernen og fjerne skallet.

- Da synes jeg at denne «gamlemåten» fungerer helt utmerket, konkluderer Ilstad.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer