Kutter dokumentavgiften

Staten tjener 5,8 milliarder på flytteavgifter. I Storbritannia har de kuttet den.

Publisert
Sist oppdatert

Storbritannia kutter dokumentavgiften på kjøp av bolig under 175.000 pund, melder BBC.

- Huseiere skal vite at vi gjør alt vi kan for å holde boligmarkedet i gang, sier statsminister Gordon Brown til BBC News.

Samtidig tilbys britiske førstegangskjøpere statlige lån med fem rentefrie år for inntil 30 prosent av boligens verdi. En riktig boliggavepakke som kommer britiske kjøpere til gode, altså.

I Norge later til at denne avgiften ikke vil bli fjernet med det første. En undersøkelse gjennomført av Skattebetalerforeningen viser at 69 prosent av Norges befolkning er imot denne avgiften. Regjeringen regner med å få inn utrolige 5,8 milliarder kroner på denne avgiften i år.

Dokumentavgift er en avgift til statskassen som skal betales ved utstedelse, overføring eller tinglysing av visse dokumenter, for eksempel tinglysing av skjøte på fast eiendom. Avgiften utløses ved hjemmelsovergang av fast eiendom - og gjelder derfor for selveide eneboliger, tomannsboliger, eierseksjoner og sameieandeler i fast eiendom.

Lær av de rike og slipp dokumentavgiften

Avgiften er idag 2,5 prosent av eiendommens markedsverdi, med visse unntak. Enkelte overføringer er fritatt fra avgiften, blant annet arv i samsvar med arvelovens regler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer