Kutter prisene

2000 produkter blir billigere.

KUTTER: Med lavere råvare- og transportpriser går kutter kjeden i priser ut til kundene. Foto: NTB
KUTTER: Med lavere råvare- og transportpriser går kutter kjeden i priser ut til kundene. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er E24 som melder om dette priskuttet mandag ettermiddag. Det skjer etter at de kuttet prisene på 800 produkter før jul.

- Nå ser vi at prisene på råvarer og transport har gått ned. Alt det vi får av lavere priser på innkjøp går videre til priskutt for kundene, sier Carl Aaby, administrerende direktør i Ikea Norge, til E24.

Kuttene skal i snitt ligge på 20 prosent, men med mindre prosentkutt på de dyreste varene.

Fra og med 2. januar i år gikk også prisene på Ikea-pølsene ned.

- Den klassiske prisen har vært 5 kroner, og det er det vi går tilbake til nå, sa Ikeas norgessjef Carl Aaby til Nettavisen da.

MÅ HA SJOKKULDE: Det har i mange år vært anbefalt å legge dyner, puter og madrasser ut i snøen og kulda for å ta knekken på midd. Men er det egentlig nok kuldegrader ute nå til å drepe midden? Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks / Kristin Sørdal. Vis mer

Sist pølsene hadde denne prisen var i 2016. I fjor kostet Ikea-pølsene 12 kroner. Aaby forteller at de knapt tjener noe på pølsesalget.

Professor Tor Wallin Andreassen ved Norges Handelshøyskole (NHH) mener imidlertid at pølsene tvert i mot kan være lønnsomme for kjeden og at det er et smart grep.

- I psykologien kan dette knyttes til «Peak-end rule» som betyr å avslutte på en høy note eller en god deal. I denne sammenheng en billig pølse, sier Andreassen, kommenterte han da kuttet ble kjent.