Kuttet strømregningen med 35.000 i året

Og solvarme lar familien dusje gratis.

SPARER PÅ SIKT:  Å bytte fra oljefyr til bergvarme og solfangere har vært en kostbar prosess, men i det lange løp vil familien Ulvestad spare penger på det miljøbevisste valget de har tatt. Foto: HANNA SIKKELAND / PRIVAT
SPARER PÅ SIKT: Å bytte fra oljefyr til bergvarme og solfangere har vært en kostbar prosess, men i det lange løp vil familien Ulvestad spare penger på det miljøbevisste valget de har tatt. Foto: HANNA SIKKELAND / PRIVAT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2007-2008 kjøpte og renoverte Gunnar Ulvestad og familien hans deres store enebolig fra 1969 i Asker. Huset ble da hovedsaklig oppvarmet av olje, med oljefyr i kjelleren og oljetank i hagen.

Både oljefyren og oljetanken skal bort fra alle norske boliger innen 2020.

- Vi visste at vi måtte gjøre noe med oppvarmingen på et eller annet tidspunkt, så da var det like greit å ta tak i det med en gang, forklarer Ulvestad når Dinside er på besøk.

Så hvordan går man egentlig frem når man skal gjennom en slik omfattende prosess?

LES OGSÅ: Slik kan oljebrenneren din leve videre

LES OGSÅ: Regn ut om det er lønnsomt for deg med varmepumpe

Innovativ løsning

Ulvestad forteller at han først var med på et orienteringsmøte med kommunen, hvor det ble gitt informasjon om ulike alternativer.

- Etter møtet tok jeg kontakt med flere firmaer for å se hvilke løsninger som kunne funke for oss. Jeg var i dialog med et par av dem, og falt til slutt ned på et selskap som kom med et godt forslag - nemlig bergvarme, forteller Ulvestad.

En av grunnene til at bergvarme passet godt i huset til familien Ulvestad, var at det gamle oppvarmingssystemet allerede hadde et spredernett med radiatorer som også kunne brukes til bergvarmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer