Kvinner best på huskjøp

Det er ikke bare innenfor husets fire vegger kvinnene bestemmer. De bestemmer også hvilke fire vegger som skal kjøpes, skriver avisen Berlingske Tidende onsdag.

Publisert
Sist oppdatert

Ifølge en amerikansk undersøkelse har kvinnene oftest siste ord når det gjelder hvor og hvilket hus par skal kjøpe.

>>> Den egentlig sjefen

Martha Barletta, som har skrevet boken «Marketing to Women», hevder den kvinnelige halvpart av amerikanske par står for 85 prosent av alle huskjøpsbeslutninger og for 7.000 milliarder dollars forbruk i året.

- Det er en gammel klisjé, men ikke mindre sann: Kvinner kjenner etter og avgjør derfor lettere hva de mener om et kjøp. Menn gjør ikke det, og det viser seg at evnen til å kjenne etter gjør at kvinner er flinkere til å treffe beslutninger, sier psykiateren Richard Peterson, som har spesialisert seg på investeringspsykologi.

- Kvinner har en holistisk tilnærming til å kjøpe hus, mens menns evne til multifasetterte beslutninger halter når beslutningen handler om over tre-fire faktorer. Stresshormonene stiger hos mannen dersom han må håndtere flere fakta og følelser under et kjøp, fremholder Peterson.

Menn foretrekker store hager, store garasjer og store områder generelt. Kvinner vil ifølge ekspertene i tillegg vite ting som hvordan soverommene «føles», hvordan utsikten er fra ulike kanter og om husets grunnplan gjør det enkelt å holde øye med barna, skriver Los Angeles Times.

>>> Her er kaksegatene

- Forestill deg at menn er fyrstikkmenn. De foretrekker Excel-ark. Kvinner representerer Michelin-mannen. De lagrer den samme kunnskapen som mannen, men tilføyer flere lag av spørsmål og research utenpå, sier Andrea Learned, medforfatter av boken «Don't think pink».

AKTUELT


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer