Kvinner tar over verktøykassen

Skandinaviske menn får konkurranse.

Det er slutt på å låne verktøy av far, bror eller bedre halvdel. Nå vil kvinner eie verktøyet selv. Foto: Colourbox.com
Det er slutt på å låne verktøy av far, bror eller bedre halvdel. Nå vil kvinner eie verktøyet selv. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skandinaviske kvinner er langt mer hendige enn sine europeiske medsøstre. De kan male, skifte sikringer og skru sammen Ikea-møbler. Og nå ønsker de å overta mannens elektroverktøy, skal vi tro en fersk undersøkelse gjennomført av Bosch. Dette gjelder spesielt de single kvinnene.

Bør du gjøre det selv eller leie inn fagfolk?

Dette vil vi lære

Det er de norske kvinnene som har sterkest ønske om å lære seg å bruke elektriske verktøy. Hele 90 prosent av de norske kvinnene i undersøkelsen svarte ja på dette. 75 prosent av de danske og 63 prosent av de svenske kvinnene er enige.

Oppgaven flest helst ønsker å mestre selv er å tapetsere, tett etterfulgt av å skifte pakninger og lage enkle møbler, som hyller og knagger. Undersøkelsen viser at skandinaviske kvinner ønsker å klare oppgaver i hjemmet selv om det krever bruk av verktøy.

Hvilket verktøy trenger du?

> Dette bør du ha i verktøykassen> Har du disse elektroverktøyene kommer du langt

Fremtidens mann

Jevnt over ønsker de norske single kvinnene å lære mer om verktøybruk enn sine skandinaviske venninner. Ifølge sosialantropolog og trendforsker Gunn-Helen Øye, kan vi takke den norske likhetstenkningen for dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.