La boligprisveksten jobbe for deg

Slik tjener du på at prisene går opp - selv om du ikke skal selge.

Du kan spare mye på å refinansiere boliglånet ditt, spesielt om boligen har steget så mye i verdi at du har fått økt sikkerheten for lånet fra 10 til 20, eller 40 prosent. Foto: PER ERVLAND
Du kan spare mye på å refinansiere boliglånet ditt, spesielt om boligen har steget så mye i verdi at du har fått økt sikkerheten for lånet fra 10 til 20, eller 40 prosent. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aldri før har boligprisene vært så høye. Boligprisene steg med 0,4 prosent i snitt i mars, og prisene er nå 6,8 prosent høyere enn i mars 2011. Dårlig nytt for dem som skal kjøpe bolig, spesielt førstegangskjøperne, godt nytt for dem som skal selge. Men hva med deg som eier bolig og ikke har tenkt å selge?

Og hvor mye er egentlig boligen din verdt?

Vår boligtakstkalkulator beregner boligens verdi ved å sammenligne med priser på boliger som er til salgs i ditt nærområde. Den tar også høyde for ulikheter i standard og eventuelle ekstra fordeler boligen din har som garasje eller heis.

Hvor mye er boligen din verdt?

Finn ut med vår boligtakstkalkulatorFå lavere rente

Har du lån på boligen din, bestemmes renten av hvor stor sikkerhet du har for lånet ditt. Og når boligen stiger i verdi samtidig som du betaler ned på lånet, blir sikkerheten større.

Er det lenge siden du pratet med banken din om renter? Da bør du benytte sjansen til å refinansiere nå, mens rentenivået er lavt, og boligprisene høye.

Se hvor mye Stine Okkelmo sparte på å refinansiere og bytte bank

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer