Edderkopper i huset

- La dem kose seg i boligen

Ikke knert edderkoppene du finner hjemme, råder forskerne. Her får du vite hvorfor.

STOR HUSEDDERKOPP: Stor husedderkopp (Tegenaria atrica) kommer ofte inn i hus om høstnettene og skremmer folk på grunn av sin store størrelse og sine hurtige bevegelser. Det finnes to ulike husedderkopper i Norge, vanlig husedderkopp (Tegenaria domestica), og stor husedderkopp (T. atrica) . Stor husedderkopp er den vanligste, ifølge Folkehelseinstituttet. Foto: Wikipedia / NTB. Klipp: Tobias Fjeldvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Får du panikk hvis du plutselig oppdager en edderkopp som kommer trippende over gulvet hjemme? Selv om den kanskje gir deg frysninger langt oppover ryggen, bør du faktisk la den få være i fred.

Edderkoppen er nemlig veldig bra å ha i boligen.

To eksperter har forklart oss hvorfor.

- Ikke drep edderkoppen

Hvis du synes at edderkopper er ekle vesener, bør du prøve å kvitte deg med skrekken. Du har nemlig god grunn til å bli venner med dem, ifølge forskerne.

- Husedderkoppene trives godt innendørs, og disse får være i fred hjemme hos meg, forteller Sandra Åström, forsker ved Norsk Institutt for naturforskning (NINA), til Dinside.

For husedderkoppen kan være svært hjelpsom for deg, understreker Dimitar Dimitrov, professor ved Universitetet i Bergen, og ekspert på edderkopper, til Dinside.

Så neste gang du ser en edderkopp som har funnet seg til rette i en krok, har professoren følgende oppfordring til deg: Ikke drep den.

- Edderkoppen er en nyttig medhjelper. Edderkopper er generelt en god ting å ha rundt om i huset. De spiser nemlig flere plagsomme insekter, forklarer Dimitrov.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer