La megleren svette for deg

I dagens hete boligmarked vil megler få unna boligsalget fortest mulig. Han tar seg ikke tid til å jobbe for en høyere salgspris. Men avtaler du stigende provisjon, kan du være sikker på at megler står på ekstra for at både du og han skal få mer penger i lomma.

Du kan få mer for boligen, hvis du får en smart avtale med megler
Du kan få mer for boligen, hvis du får en smart avtale med megler Vis mer
Publisert

– Trappetrinnsatser er vår standardmodell, som sikrer at megler står på for kunden, sier administrerende direktør i DnB Eiendom, Kjell Thomassen.

– Meglerne gjør dette fordi de tror de kan tjene mer, sier administrerende direktør i Gjensidige NOR Eiendom, Svein Rønning.

– Initiativet må komme fra kunden, sier daglig leder i Notar eiendom, Eivind Rodem.

Høy omsetningshastighet

Hva snakker de om? Progressiv eller stigende provisjon er stridstemaet i meglerbransjen om dagen. Stadig flere boligselgere har det siste året fått øynene opp for at stigende provisjon for megler kan presse boligprisen oppover.

Stigende provisjon vil si at megler lønnes etter en trappetrinnsats. For eksempel får megleren 2 prosent av salgspris opptil verditakst, og 10 prosent av alle kronene over verditakst.

I dagens marked er omsetningshastigheten på boliger veldig høy, særlig i urbane strøk. 15-20 salgsoppdrag på hver megler til enhver tid er ikke uvanlig. Fram til i dag har det vært mest vanlig å gi megleren en fast prosentandel av salgspris, ofte 2,5 %, eller en synkende provisjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer