Lær av de rike - slipp dokumentavgift

De rike beboerne i Madserud allè i Oslo plages ikke av dokumentavgiften når de skal selge bolig. Grunnen er enkel - eiendommene eies ikke av dem selv, men av et aksjeselskap.

Publisert
Sist oppdatert

I trafikkstille, grønne Madserud allè i Oslo med Frognerparken som nærmeste nabo, ligger det i dag 17 villaer.

Og det er ikke småsummer disse eiendommene omsettes for. Megler Jørn M. Bakken hos Krogsveen har selv stått for salg i området, og mener at 5 til 6 millioner er et forsiktig anslag av salgsverdien for en slik eiendom. - Dette er jo byens indrefilet - verdien vil kunne være opptil 10 - 20 millioner, avhengig av blant annet størrelsen på eiendommen, sier Bakken.

Rosinen i pølsa for både kjøpere og selgere på disse eksklusive adressene er at ingen har betalt dokumentavgift av salgene som har skjedd de siste 23 årene.

Siste gang i 1980

Tomtene ble skilt ut av Oslo kommune i 1922, og året etter ble De Kommunale Funktionærers byggeselskap A/S stiftet. Vi må kunne anta at boligene ble oppført på tomtene nokså snart etter dette, omtrent samtidig med at Vigelandsanlegget ble besluttet oppført.

Boligene fortsatte å være i kommunens eie helt fram til 1980, da Oslos grunnbok viser at de 17 eiendommene ble solgt under ett til De kommunale Funktionærers Byggeselskap for den nette sum av 911.701 kroner. Og dette er det siste vi finner i grunnboka av spor etter kjøp og salg i Madserud allè 42 til 72.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer