Lærer de aldri?

Eiendomsmeglere fortsetter å ignorere krav til riktig markedsføring av boligpriser.

Hvor vanskelig er det å sette en pris på boligen, slik at kjøpere kan få god oversikt i markedet?  Foto: Finn.no
Hvor vanskelig er det å sette en pris på boligen, slik at kjøpere kan få god oversikt i markedet? Foto: Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hjellestad utenfor Bergen er et populært boligområde. Nærhet til sjøen, gode tomter, og et hyggelig nabolag. Søker du på Hjellestad i Finn.nos boligsøk akkurat nå, får du opp syv treff. I prisklassen 9.999 til 7 millioner kroner.

Hele tre av boligene står oppført med prisantydning 9.999 kroner. To av dem er på i underkant av 170 kvadratmeter og splitter nye, den siste på 179 kvadratmeter (primærrom) og er for tiden utleid.

Joda, vi skjønner at det ikke koster under 10.000 kroner for 170 kvadratmeter. Men hvor mye vil de egentlig ha for boligen? Tallet som er brukt sår tvil om hvilket triks det er som er tatt i bruk for å fange boligkjøpernes interesse denne gangen.

For har de brukt et anslag over månedlige utgifter, "for å gjøre det lettere for boligkjøperne å se hvor mye det vil koste dem"? - Eller har de satt en kunstig lav pris "for å lodde stemningen i markedet" - bare litt høyere enn 1 krone, som Forbrukerombudet gjentatte ganger har slått ned på?

Finn flere artikler om ulike former for pristriksing i faktaboksen til høyre

Vi klikker oss selvfølgelig inn på alle tre - og det kan se ut som om det er siste varianten som gjelder. For under "Beliggenhet" står det følgende: "OBS!!! PRIS ER IKKE FASTSATT FOR EIENDOMMEN. SE BORT FRA PRISANTYDNINGEN."

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer