Lag din egen alarmsentral

Norsk røykvarsler med smarte løsninger.

SIKKERHET I BOKS: Espen Schrøder og Stein Bakker i SFTY viser fram smart-røykvarsleren som de håper skal gjøre livet sikrere i tusenvis av norske boliger. Foto: TORE NESET
SIKKERHET I BOKS: Espen Schrøder og Stein Bakker i SFTY viser fram smart-røykvarsleren som de håper skal gjøre livet sikrere i tusenvis av norske boliger. Foto: TORE NESET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- En norsk røykvarsler, sier du?

Umiddelbart tok vi fram den skeptiske minen da vi ble kontaktet av selskapet SFTY, som holder til på Lysaker utenfor Oslo.

Røykvarslere er normalt noe du kjøper for et par hundrelapper i butikken og skrur opp i stua eller på soverommet i løpet av et par minutter.

- Men denne varsleren er også innbruddsalarm. Og så kommuniserer den både med andre røykvarslere og mot nettskyen, fikk vi vite av Espen Schrøder, det internasjonalt orienterte selskapet COO (Chief Operating Officer).

LES OGSÅ: Smarthjem i kraftig vekst

En norsk Nest?

Vel, tenkte vi. Det finnes nok av billig, kinesiskprodusert utstyr som gjør akkurat dette: Alarmen går i huset ditt, og du får en melding på mobilen din. Om du er av den virkelig skvetne sorten, kan du følge med på hva som skjer i og utenfor huset ditt døgnet rundt via et nettkamera.

Og ønsker du at noen kommer for å sjekke, kan du melde deg som kunde hos ett av de mange vaktselskapene der ute.

SFTY-boksen måler både temperatur og fuktighet, i tillegg til mye annet.

Det får oss også til å tenke på Nest, Google-termostaten som også kan ivareta en rekke overvåkingsoppgaver i hjemmet ditt, men som rett nok ikke har blitt offisielt lansert i Norge ennå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer