Hvordan snekre ølkasse

Lag din egen ølkasse

Hjemmebrygget øl? Gi flaskene den kjærligheten de fortjener med din helt egensnekrede ølkasse.

HJEMMELAGET: Lager du ditt eget øl? Da kan du enkelt lage din egen kasse til oppbevaring. Enten en liten til frakt eller en større som kan stables i høyden. FOTO: Simen Søvik
HJEMMELAGET: Lager du ditt eget øl? Da kan du enkelt lage din egen kasse til oppbevaring. Enten en liten til frakt eller en større som kan stables i høyden. FOTO: Simen Søvik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Øl har lange tradisjoner i Norge, og de siste årene har ølbrygging nesten blitt en nasjonal hobby. Er du en av dem som har hoppet på bryggetoget og har blitt gjengens faste leverandør? Da trenger du kanskje en eksklusiv kasse til ditt eget ølmerke.

Skal du kjøpe ferdige kasser, kan det fort bli kostbart. Lager du dem selv, kan du spare penger, samtidig som du kan skryte av dine egne kasser.

Her er oppskriften på to ulike kasser. Én til seks flasker og én til tolv. Ønsker du plass til 24? Fortvil ikke, da trenger du bare å doble målene.

Ølbrygging - dette bør du vite før du setter i gang

Valg av material

Når du lager ting i tre, kan det bety ekstra vekt til det du skal bære. Derfor ønsker man så lite og lett materiale som mulig. Til den største kassen er det her blitt brukt en lite plate med kryssfinér. Tykkelsen er åtte millimeter.

Den minste kassen består av tre ulike materialer. En hobbyplate med tykkelsen 12 millimeter, kryssfinér på seks millimeter og en rundstokk på 24 millimeter.

Det er mulig å bruke andre materialer også. For eksempel kan du velge lister til sidene. Men det er viktig å tenke på at konstruksjonen skal være stabil, samtidig som den er lett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.