Hvordan planlegge ny hage

Lag drømmehagen med enkle grep

Ikke grønne fingrer? Liten tomt? Det er ingen hindring!

HAGEDRØM: Hva som er den perfekte hagen for deg, kommer an på ditt behov og dine ønsker. Men før du starter på hageprosjektet, er det én ting som er viktigere enn alt det andre. Få tipsene i denne artikkelen. Foto: Simone Winkler.
HAGEDRØM: Hva som er den perfekte hagen for deg, kommer an på ditt behov og dine ønsker. Men før du starter på hageprosjektet, er det én ting som er viktigere enn alt det andre. Få tipsene i denne artikkelen. Foto: Simone Winkler. Vis mer
Publisert

En vakker hage er selve smykket rundt huset. Når tomten blir grønn og frodig gjør det ikke bare noe helt spesielt med miljøet, det skaper også en hjemmekoselig og varm stemning utenfor hjemmet.

Mange ønsker å realisere hagedrømmen, men frykten for ikke å ha grønne nok fingre, eller at man tror man har for liten plass på tomten, setter ofte en stopper for gjennomføringen. Dette er derimot ingen hinder, ifølge ekspertene.

For å lage til hage er det nemlig bare én ting som avgjør om du lykkes eller ikke.

Les også: Slik redder du de visne plantene!

Lag en solid hageplan

Det absolutt viktigste du trenger for å lage til hagen du ønsker, er en solid plan før du går i gang.

Det forteller landskaps- og hagedesigner Simone Winkler.

– Det er mange ting du må tenke nøye gjennom før du begynner. Først: hvilken stil ønsker du? Romantisk, landlig, moderne eller asiatisk? Går det sammen med stilen på huset ditt, og passer det til området rundt?, sier Winkler.

Dernest må du tenke på hvor mye tid du har lyst til å bruke på stell av hagen. Noen synes det er avslappende med hagearbeid, mens andre vil helst gjøre så lite som mulig i hagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.