Lager 1.700 Stressless-seter hver dag

Stolklassiker selger som aldri før.

Den norske møbelklassikeren produseres i tempo som aldri før. Foto: Ekornes
Den norske møbelklassikeren produseres i tempo som aldri før. Foto: Ekornes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske stolklassikeren som har eksistert siden 1971 setter nye rekorder. Selv om møbelet har møtt mye utskjelling fra de mest designinteresserte, fikk Stressless i 2008 merket for god design for varianten Jazz Medium, som beskrives som en raffinert utgave av hvilestolen alle kjenner. (Her kan du se en bildeserie fra 2005 av Stressless gjennom historien.)

Nå melder Ekornes om salgsrekord i oktober, og selskapet har derfor økt kapasiteten på produksjonen av Stressless-sitteplasser til 1.700 per dag. Ved utgangen av 2006 produserte selskapet cirka 1.550 sitteenheter per dag.

- Hvem skulle ha trodd det, da vi lanserte Stressless for 38 år siden. Stressless har vært et eventyr for Ekornes, sier administrerende direktør i Ekornes, Øyvind Tørlen, i en pressemelding.

Les også: TV-møbler som passer deg

Ny Stressless

Stressless har gjennom årene utviklet produktrekken til å bestå av mer enn rene hvilestoler. Denne uken lanserer Ekornes en sofa under Stressless-navnet, med sitteputer der sittestillingen automatisk justeres etter den som setter seg der. Justeringssystemet har fått navnet ErgoAdapt, og er patentsøkt i mange land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.