Lager 1.700 Stressless-seter hver dag

Stolklassiker selger som aldri før.

Den norske møbelklassikeren produseres i tempo som aldri før. Foto: Ekornes
Den norske møbelklassikeren produseres i tempo som aldri før. Foto: Ekornes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske stolklassikeren som har eksistert siden 1971 setter nye rekorder. Selv om møbelet har møtt mye utskjelling fra de mest designinteresserte, fikk Stressless i 2008 merket for god design for varianten Jazz Medium, som beskrives som en raffinert utgave av hvilestolen alle kjenner. (Her kan du se en bildeserie fra 2005 av Stressless gjennom historien.)

Nå melder Ekornes om salgsrekord i oktober, og selskapet har derfor økt kapasiteten på produksjonen av Stressless-sitteplasser til 1.700 per dag. Ved utgangen av 2006 produserte selskapet cirka 1.550 sitteenheter per dag.

- Hvem skulle ha trodd det, da vi lanserte Stressless for 38 år siden. Stressless har vært et eventyr for Ekornes, sier administrerende direktør i Ekornes, Øyvind Tørlen, i en pressemelding.

Les også: TV-møbler som passer deg

Ny Stressless

Stressless har gjennom årene utviklet produktrekken til å bestå av mer enn rene hvilestoler. Denne uken lanserer Ekornes en sofa under Stressless-navnet, med sitteputer der sittestillingen automatisk justeres etter den som setter seg der. Justeringssystemet har fått navnet ErgoAdapt, og er patentsøkt i mange land.


Din stue:

Har du stressless hjemme? (Avsluttet)
Ja, absolutt(54%) 201
Har ikke slike eller lignende møbler(28%) 102
Har ikke nå, men har hatt(18%) 66
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Ekornes har kjempet kamper i flere land mot kopier av Stressless. I 2006 vant selskapet i dansk rett mot en kopi fra Biva-kjeden på det danske markedet. Selskapet har også engasjert kinesiske advokater i kampen mot en hel rekke av kinesiske kopier.

Les også: Slik avslører du kopiene

Nordens største

Ekornes er Nordens største møbelprodusent, med hovedkontor på Sunnmøre, seks fabrikker i Norge og 1.300 ansatte her i landet. Ansatte som ble permittert i første kvartal på grunn av finanskrisens effekter, er nå i jobb igjen, det samme er en del av de som ble oppsagt.

Les også: Spar tusenlapper på å fornye hjemmet ditt over grensen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer