Skjeggkre og skadedyr

Lagrer du pappemballasje i garasjen?

Da ber du om trøbbel ...

SKJEGGKRE: Visste du at det å lagre pappemballasje i boder, på loft og kjeller eller i garasjen, kan gi deg større problemer enn at det ser rotete ut? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjorårets tredje kvartal stod netthandel for over 50 prosent av de totalt 230 millioner transaksjonene som ble utført med nordmenns internasjonale betalingskort. Totalsummen endte på 47 millarder kroner – opp hele 33 prosent fra året før.

Én av følgene ved netthandling er alle pappeskene og annen emballasje som hoper seg opp.

Det kan føre til et særdeles ubehagelig problem i boligen...

Gjemmer seg i emballasjen

Det meste vi kjøper i dag kommer emballert i pappesker, og mange av oss setter gjerne større pappesker i bod eller garasje før vi får summet oss til å kaste dem i søpla.

Det man gjerne ikke er klar over, er at pappesker har bølgepapp i midten som er perfekte for skjeggkre å skjule seg i og legge egg i, ifølge Kenneth Ervik, spesialkonsulent hos Nokas Skadedyrkontroll AS .

- Klekketiden på egg i variable miljøer er cirka tre måneder, og om man da setter pappesken på loftet – så klekker eggene, sier Ervik.

Har skjeggkre først kommet seg inn i boligen, er de ikke umulig å bli kvitt, men det kan være trøblete siden de vandrer og formerer seg kjapt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer