Lakris gjør fårikål til et gourmet-måltid

Små grep er alt som skal til.

NORGES NASJONALRETT: Fårikål er noe av det enkleste du kan lage, og perfekt å invitere gjester på. Foto: MATPRAT.NO
NORGES NASJONALRETT: Fårikål er noe av det enkleste du kan lage, og perfekt å invitere gjester på. Foto: MATPRAT.NO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det norske kjøkkenet er kanskje ikke raffinert som det franske eller like raust som det italienske, men tradisjonsmaten er ærlig i all sin enkelhet.

Kjøtt eller fisk, poteter, og en grønnsak. Kanskje litt saus om vi er heldig.

Kanskje ikke så rart at fårikålen har fått en egen plass i våre hjerter?

Siden 1970-tallet har fårikålen hatt tittelen Norges nasjonalrett, og rett før årtusenskiftet fikk den tradisjonsrike retten en egen dag.

I dag, den fjerde torsdagen i september feires fårikålens dag. Og du kan velge å lage den med en vri.

Synes du huset lukter ille når du lager fårikål? Slik får du mest ut av kjøkkenviften din

Fårikålens dag

Du kan mene hva du vil om at ulike matretter får egne dager, men én ting er klart: Det er nå det norske lammet er i sesong, så skal du lage fårikål, er det nå det blir best.

Fjordland har en ferdigvariant av fårikål, som kan være praktisk om du bare skal lage til én, og sliter med å få spist opp et helt kålhode. Den er ikke vond, men da Dinside testet den mot hjemmelaget et par år tilbake var konklusjonen klar:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer