Lampen som tvinger deg til å spare

Denne lyser av penger.

En lysende idé ...
En lysende idé ... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi i media har en stor utfordring om dagen. Vi forsøker å finne synonymer til ordet krise. De fleste burde ha fått med seg nå at verden står overfor en stor økonomisk krise.

Denne bordlampa vil kanskje ikke være svaret på elendigheten, men ettersom alle monner drar, vil den muligens være en god start for å begynne å tenke backup før alt går galt. Du blir rett og slett tvunget til å spare penger med denne i stua.

Les også: Denne lampen lyser gratis

Sparelampe

Den tilsynelatende helt vanlige lampa er ikke helt som andre lamper. Det første du vil legge merke til er at den mangler en bryter. Skal du få lys i stua, må du altså først putte penger i lampefoten.

På innsiden sitter noen intelligente mekanismer som vil sørge for at lampa kun vil lyse i et bestemt tidsrom. Når den har brukt opp pengene, vil den etterlate deg i bekmørket.

Og du må fram med sparepengene igjen hvis du fortsatt vil se lyset.

Les også: 30 måter å spare strøm på

Smart sparebøsse?


Som du kanskje skjønner, så er dette en veldig grei måte å spare penger på. Vel og merke hvis du ikke har så mange andre lamper, og så fremt du klarer å holde kniven unna myntinnkastet.

Ideen er utviklet av NESTA, som satser på å få den ut på markedet snart.

Les også: Lysende nyheter

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer