Landets beste BSU

Sparing i BSU - Boligsparing for Ungdom - er smart sparing for ungdommer som ønsker seg en bolig. Men vær oppmerksom på store renteforskjeller mellom bankene.

Publisert
Sist oppdatert

Å spare i BSU er et lukrativt sparealternativ for ungdommer som har bolig høyt på ønskelisten. Det er nemlig ikke mulig å finne et sikkert sparingsalternativ som gir bedre avkastning.

Grunnen er at en BSU-konto gir rett til et skattefradrag på hele 3.000 kroner hvert år hvis du sparer maksimumsbeløpet på 15.000 kroner (20 prosent av sparebeløpet). Har du fylt opp hele din BSU-kvote med maksimalbeløpet på 100.000 kroner, utgjør skattefordelen dermed hele 20.000 kroner.

Best rente

Tjelsund Sparebank har for tiden landets høyeste rente på BSU. Renten er 2,80 prosent, og ligger dermed godt over renten på vanlig høyrentekonti. Men Tjelsund Sparebank tar ikke mot alle kunder i landet, så Voss Sparebank og Sparebank 1 Gudbrandsdal er det beste alternativet for alle. Disse to bankene gir 2,75 prosent i rente.

Dårligste rente fås i Handelsbanken der renten er 1,50 prosent. Velger du den beste BSU-banken fremfor den dårligste, kan du spare hele 1.300 kroner per år før skatt. Her er det tatt utgangspunkt at du har 100.000 kroner stående på kontoen.

KLIKK HER FOR Å SE HELE LISTEN OVER BSU-RENTER I NORGE

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer