Lån til bolig i utlandet

Lånet kan øke med en halv million hvis kronen svekkes

Du bør tenke nøye gjennom hvor komfortabel du er med valutasvingninger og varierende terminbeløp, før du velger å låne til utenlandsbolig i lokal valuta.

PÅ UTKIKK ETTER BOLIG: Det er flest ektepar over 45 år som kjøper eller eier bolig i utlandet, i alle fall blant Nordeas kunder. Vurderer du og din kjære å kjøpe feriebolig, bør dere tenke nøye gjennom hvilken valuta dere vil låne penger i. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
PÅ UTKIKK ETTER BOLIG: Det er flest ektepar over 45 år som kjøper eller eier bolig i utlandet, i alle fall blant Nordeas kunder. Vurderer du og din kjære å kjøpe feriebolig, bør dere tenke nøye gjennom hvilken valuta dere vil låne penger i. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Tall fra SSB viser at nordmenn har eiendom i hele verden, men over 90 prosent av boligene befinner seg i Europa, mest av alt i Spania.

Blant Nordeas kunder er det flest ektepar over 45 år som eier bolig i utlandet. DNB erfarer også at det er alminnelige, veletablerte par som lever ut drømmen om feriebolig.

- Vi har naturlig nok også en ansamling av kjøpere med sterk økonomi, som kjøper de dyrere objektene, sier Svein Erik Lampe ved DNBs kontor i Marbella, Spania.

De siste årene har Lampe sett at gjennomsnittsalderen på kjøperne har falt. Nå ser han like ofte 30- og 40-åringer kjøpe utenlandsbolig, mot en tidligere høyere aldersgruppe.

- Ønsker du å kjøpe bolig i utlandet, må du først av alt skaffe deg et finansieringsbevis. Deretter må du velge om du ønsker å ta opp lånet i norsk eller lokal valuta, sier Elin Reitan, forbrukerøkonom i Nordea.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer