Duracell

Lanserer batterier med smak

Og de smaker ikke godt!

LIVSFARLIG: Derfor får disse batteriene smak. video: Tobias Fjeldvang / DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å svelge batterier kan være livsfarlig og kan raskt gi etseskader i munn, svelg og tarmsystem. Spesielt farlig er de små knappcellebatteriene, som finnes i alt fra bilnøkler og fjernkontroller til matvekter og leketøy, som er enkle å svelge. Spesielt for barn.

For å redusere risikoen for at barn svelger slike batterier, kommer Duracells batterier nå med et nytt belegg med en bitter smak.

Belegget på undersiden av batteriet reagerer med spytt og fremtvinger en smak som er så vond at barnet heller spytter ut batteriet – det er i hvert fall tanken bak.

I tillegg til den lite appetittlige smaken, er også forpakningen utformet for å være vanskelig å åpne. Det kreves saks eller en annen skarp gjenstand for å få ut batteriet.

Batteritypene som utstyres med den bitre smaken, er CR2016, CR2025 og CR2032.

Kan være livsfarlig

– Når batteriet blir sittende fast på et trangt sted, typisk i spiserøret, vil det gå elektrisk strøm gjennom vevet og det dannes en sterkt etsende (alkalisk) forbindelse som skader vevet. Dette kan skje i løpet av få timer, sier han, og legger til at alle batterier bør holdes unna små barn, fortalte fortalte nylig overlege Thomas Alme ved Barne- og ungdomsklinikken ved Akershus universitetssykehus overfor KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer