Samsung Family Hub 4.0

Lanserer kjøleskap som kan spare deg for mye ødelagt mat

Kan varsle deg om du har glemt å lukke døra.

NYTT SMART-KJØLESKAP: Samsung viste frem sitt nyeste smarte kjøleskap på årets CES-messe i Las Vegas. Foto: Samsung
NYTT SMART-KJØLESKAP: Samsung viste frem sitt nyeste smarte kjøleskap på årets CES-messe i Las Vegas. Foto: Samsung Vis mer
Publisert

Den årlige CES-messen i Las Vegas er godt i gang, og her flommer det over av nye produkter som skal gjøre hjemmet ditt smartere.

Vi har sett smarte ringeklokker, smartspeil (med innebygd lampe og Google Home-høyttaler), smart-lysbrytere, en smart-kjøkkenvask («Alexa, hell fem desiliter vann i denne karaffelen»), en vannkoker som gjør vannet varmt så straks du heller det i beholderen og en maskin som bretter tøyet ditt for deg (!).

Enda smartere Family Hub

Smarthjem-løsninger er ikke nytt, og mye er kjøkkenrelatert. Samsung har også vist frem sitt nyeste smart-kjøleskap på CES.

Det store med nye Family Hub 4.0 er at den ifølge The Verge er mer proaktiv, og kan finne og varsle deg om problemer via SmartThings-appen. Kanskje det viktigste her; den sier i fra om du har glemt å lukke kjøleskapsdøra.

Det er nesten rart at det ikke har vært mulig før, men aldri for seint, og så videre.

Men Samsung varsler deg bare. Du må lukke døra selv. Som noen på Twitter sier bedre enn oss:

Sjekk kjøleskapet i butikken

Kjenner du ikke til Samsungs smart-kjøleskap, er den utstyrt med en stor skjerm som gjennom et kamera bak døra viser hva du har der. Du slipper med andre ord å åpne for å sjekke, noe som bidrar til at skapet holder bedre på kulda.

Og lurer du på hva du mangler mens du står i butikken? Bare å sjekke appen, så får du vite hva du må legge i handlekurven.

Det er jo internett-tilkoblet, så her finnes både nettradio og Spotify Connect. Du kan også sjekke nyhetene og se favorittserien på TV, så lenge kanalen sender via en vanlig nettside. Du kan også styre andre smarthjem-produkter via kjøleskapet.

Kommer også til eldre modeller

Family Hub er dog ikke et billig kjøleskap. Endørs-varianten ligger på cirka 20.000, ser vi på Prisjakt, mens side-by-side-utgaven er oppe i rundt 45.000.

Med forrige utgave, Family Hub 3.0 introduserte Samsung også talestyring via deres Bixby-assistent. Denne skal være forbedret i den nye utgaven.

Nye Family Hub 4.0 vil også ha et oppdatert grensesnitt, slik at hjemskjermen skal være mer brukervennlig. Det er også en nyhet kalt «Personalized Family Board», som skal gjøre det mulig for brukere å legge til aktiviteter og interesser.

Ifølge Engadget ser det ut til at de nye funksjonene også vil bli tilgjengelig til de fleste eldre kjøleskap via en oppdatering.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer