Lanserer ny Norgespakke

Posten tar opp kampen i privatmarkedet.

NORGESPAKKE: Posten lanserer en ny postkasse til postkasse-tjeneste. Foto: Posten
NORGESPAKKE: Posten lanserer en ny postkasse til postkasse-tjeneste. Foto: Posten Vis mer
Publisert

Posten introduserer en ny Norgespakke for privatbrukere, som ser ut til å plassere seg som en direkte konkurrent til tjenester som HeltHjem.

Den nye tjenesten er for småpakker som veier under fem kilo og som får plass i en vanlig postkasse, og privatkunder kan sende pakker direkte til mottakers postkasse fra sin egen.

– Handlevanene har blitt endret under pandemien. Det nye digitale handlemønsteret har ført til en kraftig vekst i forsendelsen av pakker. Nå gjør vi det enda enklere for våre kunder å sende mindre pakker. Rundt 80 prosent av det totale volumet for Norgespakker er under fem kilo, sier Kenneth Pettersen, pressesjef i Posten Norge, i en pressemelding.

I tillegg til å sende fra egen postkasse, kan kunden også levere pakken inn til Posten eller Post i butikk.

Overfor Dinside forteller Pettersen at avsender ikke trenger å skrive ut en sendelapp, i stedet får man en sendekode man skriver på pakken. Slik fungerer også Postens nåværende løsning med sending av brev fra egen postkasse, og budet henter pakken på sin vanlige rute.

Du må bestille tjenesten på Postens nettside. Tjenesten heter «Send fra egen postkasse» og Norgespakke under 5 kilo. Du bestiller henting i postkassen din, og skriver på sendekoden.

Så er det bare å huske å legge pakken i postkassen din for henting.

Fra 70 kroner

Når det gjelder pakking, forteller Pettersen at du ikke trenger å bruke en spesiell eske, men kan «pakke inn med det du har for hånden».

Prisen for Norgespakke under 5 kilo er 70 kroner hvis du leverer pakken inn på Posten, eller 79 kroner hvis du sender fra egen postkasse. Til sammenlikning er prisen 80 kroner for tilsvarende tjeneste hos HeltHjem.

Maksmål er 35 centimeter lang, 25 cm bred og 12 cm dyp.

Posten opplyser at Norgespakke under 5 kilo kan brukes i hele Norge, inkludert Svalbard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer