Lanserer ny Norgespakke

Posten tar opp kampen i privatmarkedet.

NORGESPAKKE: Posten lanserer en ny postkasse til postkasse-tjeneste. Foto: Posten
NORGESPAKKE: Posten lanserer en ny postkasse til postkasse-tjeneste. Foto: Posten Vis mer
Publisert

Posten introduserer en ny Norgespakke for privatbrukere, som ser ut til å plassere seg som en direkte konkurrent til tjenester som HeltHjem.

Den nye tjenesten er for småpakker som veier under fem kilo og som får plass i en vanlig postkasse, og privatkunder kan sende pakker direkte til mottakers postkasse fra sin egen.

– Handlevanene har blitt endret under pandemien. Det nye digitale handlemønsteret har ført til en kraftig vekst i forsendelsen av pakker. Nå gjør vi det enda enklere for våre kunder å sende mindre pakker. Rundt 80 prosent av det totale volumet for Norgespakker er under fem kilo, sier Kenneth Pettersen, pressesjef i Posten Norge, i en pressemelding.

I tillegg til å sende fra egen postkasse, kan kunden også levere pakken inn til Posten eller Post i butikk.

Overfor Dinside forteller Pettersen at avsender ikke trenger å skrive ut en sendelapp, i stedet får man en sendekode man skriver på pakken. Slik fungerer også Postens nåværende løsning med sending av brev fra egen postkasse, og budet henter pakken på sin vanlige rute.

Du må bestille tjenesten på Postens nettside. Tjenesten heter «Send fra egen postkasse» og Norgespakke under 5 kilo. Du bestiller henting i postkassen din, og skriver på sendekoden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.