Dyson V11

Lanserer ny trådløs støvsuger og personlig luftrenser

Kommer med mer kraft og en ny automodus.

DYSON V11: Foto: Martin Kynningsrud Størbu
DYSON V11: Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Dyson gikk nesten helt til topps i vår samletest av trådløse støvsugere tidligere i år. Det var med modellen Dyson V10, nå er arvtakeren klar for det norske markedet.

Stikkordene for nyheten V11 er:

  • Mer kraft
  • Automatisk modus
  • LED-panel

Sistnevnte er kanskje den nyttigste nyheten ved at du til enhver tid kan se hvilken modus som er aktiv og hvor mye støvsugetid det er igjen på batteriet. Panelet vil også si ifra hvis det for eksempel oppstår noe som blokkerer sugehullet.

Lanserer ny trådløs støvsuger og personlig luftrenser

Automodusen virker også ganske interessant - ved at den automatisk tilpasser sugingen basert på underlaget. Det gjør den ved å analysere underlaget, for så å gjøre tilpasninger deretter, slik at brukeren slipper å forholde seg til det.

Den tredje nyheten er altså mer kraft, ifølge Dyson er det snakk om 20 prosent mer sugekraft. Om det er noe brukerne vil oppleve i praksis, er ikke lett å si, men sugekraften i forgjengeren var vi for så vidt godt fornøyde med, og det er nok få sier nok nei takk til mer.

Erketypisk Dyson

Ellers er det få ting som skiller V11 fra V10 designmessig. Dysons støvsugerdesign er unikt med sølvgrå utforming med røde og lilla detaljer, og det er enkelt å se at hvilket selskap som står bak produktet uten at man behøver å se på logoen.

Mens designet for det meste er lik, nykommeren er faktisk tre centimeter lengre, har vekten økt med snaut 400 gram til 3,05 kilo. Beholderen har samme volum, det vil si 0,76 liter. Undertegnede har dessverre ikke testet V10, og kan ikke sammenlikne sådan, men kan rapportere om at V11 føles lett og glir greit over ulike underlag.

Hva batteritid gjelder, er den estimert til maksimalt 60 minutter, men dette avhenger selvsagt av bruk, hvilke munnstykker du bruker, underlaget og valgt modus.

Dyson V11 er litt tyngre enn forgjengeren, men det spørs om du vil merke noe i praksis.
Dyson V11 er litt tyngre enn forgjengeren, men det spørs om du vil merke noe i praksis. Vis mer
Panelet viser gjenstående batteritid.
Panelet viser gjenstående batteritid. Vis mer

Personlig vifte og luftrenser

Håndholdte, trådløse støvsugere er ikke den eneste produktnyheten fra Dyson denne våren, med seg til Oslo hadde de også en kombinert vifte og luftrenser som de demonstrerte. Pure Cool Me har flere likheter med Pure Hot+Cool som vi nettopp testet, men mangler varmefunksjonen og er betydelig mindre.

Dyson Pure Cool Me er en personlig vifte og luftrenser.
Dyson Pure Cool Me er en personlig vifte og luftrenser. Vis mer

Selskapet omtaler det som en mer personlig modell, det vil si at du kan plassere den på skrivebordet på jobb eller på nattbordet, og at den renser og sender ut frisk luft der du befinner deg - ikke i større rom.

Vifteløsningen, Dyson Core Flow, er faktisk ganske interessant.Luften sendes over en buet flate i høy hastighet, før den luftstrømmen samles og sendes ut. Den nevnte flaten kan du justere opp og ned for å bestemme hvlken retning luftstrømmen sendes.

Pure Cool Me har også et panel som viser sanntidsinformasjon.
Pure Cool Me har også et panel som viser sanntidsinformasjon. Vis mer

Som med Pure Hot+Cool, kan du bruke fjernkontrollen eller Dyson-appen for å styre luftrenseren, og den har liknende funksjoner som svinging, auto- og nattmodus og selvsagt styrke.

Vi skal sørge for å få inn en Dyson Pure Cool Me til test på kontoret, og skal undersøke hvorvidt den gjør inneklimaet på jobb bedre.

Begge produktene er i skrive stund på vei til norske butikker. V11 Absolute har en veiledende pris på 6790 kroner, samtidig som V10 er satt ned til 5790 kroner. Pure Cool Me ligger på 3690 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer