Velge strømleverandør

Lanserer sertifiseringsordning for trygg strømhandel

Trygg strømhandel skal gjøre det enklere for kundene å velge en god strømleverandør. Forbrukerrådet mener derimot at det fortsatt ikke vil bli godt nok for strømkundene.

TRYGG STRØM: Strømbransjen starter en egen ordning for å sertifisere strømselskaper som oppfyller visse krav. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix
TRYGG STRØM: Strømbransjen starter en egen ordning for å sertifisere strømselskaper som oppfyller visse krav. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sertifiseringsordningen består av en rekke krav som strømleverandørene må tilfredsstille når det gjelder markedsføring og salg av strømprodukter, oppfølging av kundene, opplæring av egne ansatte og liknende, skriver Energi Norge i en pressemelding.

– Målet er at «Trygg strømhandel» skal bli et kvalitetsstempel for selskapene som kundene vil se etter når de velger leverandør. Vi ønsker også at ordningen skal skape økt tillit til både strømmarkedet og den enkelte leverandør, sier administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge.

Samtidig påpeker Forbrukerrådet at sertifiseringsordningen kun er en konkretisering av allerede lovpålagte krav til strømbransjen, og at den ikke vil forhindre prisendringer med kort varsel eller dårlige strømavtaler.

Slik blir de sertifisert

Sertifiseringen vil ifølge Energi Norge bli administrert og gjennomført av Det Norske Veritas. Strømleverandører som ønsker å bli sertifisert, må dokumentere at de tilfredsstiller bestemte krav. I tillegg må selskapene bestå årlige revisjoner og uanmeldte stikkprøver.

Norge har over 100 strømleverandører, og de første sertifiserte leverandørene ventes å være på plass i løpet av våren. Navnene vil bli kunngjort på nettsida Tryggstrømhandel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.