Miele hvitevarer

Lanserer stekeovn med innebygd kamera

Miele viste frem en helt nye serie hvitevarer.

NYE HVITEVARER. Trond Moi, som blant annet er kjent for restaurantkjeden Bølgen & Moi, var på plass for å demonstrere Mieles nye steke- og dampovner. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
NYE HVITEVARER. Trond Moi, som blant annet er kjent for restaurantkjeden Bølgen & Moi, var på plass for å demonstrere Mieles nye steke- og dampovner. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Etter seks år med arbeid og utvikling er Miele klar med generasjon 7000 av sin hvitevareserie, som består av 353 nye produkter - totalt nesten 3000 modellvarianter. Vi tok turen til selskapets norske hovedkvarter på Nesbru i Asker for en titt på produktnyhetene.

Vi fikk riktig nok ikke en gjennomgang av samtlige 353 produkter, men fokuset lå i stedet på hvitevarer for kjøkkenet som steke- og dampovner, oppvaskmaskiner og Mieles rykende ferske kaffemaskin.

Bevegelsessenor

De nye stekeovnene er designet for å bygges inn i kjøkkenet, og mens det tidligere har handlet om å plassere stekeovnen og dampovnen horisontalt ved siden av hverandre, er den nye serien designet for også å stille dem over hverandre.

Trond Ramsøskar, interiørarkitekt i selskapet med samme navn, var til stede i Asker for å fortelle om hvordan kjøkkenet har endret seg med tiden, spesielt med mannens inntog.

Miele er klare med nye induksjonstopper.
Miele er klare med nye induksjonstopper. Vis mer

Mens kvinnen ikke er så opptatt av funksjoner og å ha det nyeste, er kjøkkenet og nye produkter noe mannen ønsker å vise frem til gjestene sine, fortalte Ramsøskar, og la til at det er en pådriver for utviklingen vi har sett på kjøkkenet de seneste årene.

At de nye stekeovnene har flere smarte teknologier, hjelper nok også på. De er blant annet utstyrt med det Miele kaller MotionReact, som er infrarøde sensorer som registrerer at en person nærmer seg. Brukeren kan stille inn MotionReact på flere måter, blant annet at alarmen slutter å pipe og at lyset i stekeovnen slår seg på når noen nærmer seg stekeovnen. Lyset slår seg av igjen når personen beveger seg vekk.

MotionReact fungerer også på andre produkter som kaffemaskinen.

Du trenger ikke flytte deg fra sofaen

Når det gjelder nye ting som skal forenkle matlagingen og sørge for et bedre resultat, er TasteControl en spennende nyhet. Denne funksjonen skal sørge for at maten ikke blir overstekt selv om den står inne mer enn den skal, for eksempel fordi gjestene er sene og du ønsker ikke at maten skal bli kald.

Det TasteControl gjør er å slå seg av automatisk når maten har nådd ønsket kjernetemperatur. Deretter går ovnsdøren opp for å slippe ut varmen og temperaturen senkes, før døren lukker seg igjen automatisk.

FoodView viser hvordan du ligger an med stekingen direkte på mobiltelefonen. Foto: Miele
FoodView viser hvordan du ligger an med stekingen direkte på mobiltelefonen. Foto: Miele Vis mer

For oss som er litt over gjennomsnittet interessert i teknologi, er kanskje FoodView den kuleste funksjonen til de nye stekeovnen. I produktene sitter det et kamera, varmebestandig sådan, som sender bilder til mobilen din. Da kan du sitte i sofaen og se på mobilen om bollene er ferdigstekt, eller om de trenger noen minutter til.

Bildene kan du lagre på telefonen og dele i sosiale medier, hvis du ønsker det.

Dessverre fikk vi ikke sjekket ut hvor godt FoodView fungerer i praksis.

Miele sier at de nye dampovnene med mikrobølge samler det begge fra beste verdener, og Quick Comfort er en ny funksjon som kombinerer damp og mikrobølge som ifølge selskapet gir raske resultater uten at det går ut over kvaliteten.

Blant annet skal poteter kunne kokes på halve tiden, som sikkert er nyttig for dem i tidsklemma.

Dampovnen har for øvrig støtte for både MotionReact og tilkobling med mobiltelefon/nettbrett.

Enklere rengjøring

Over til den den nye kaffemaskinen. Her har Miele jobbet mye for å gjøre rengjøringen så smertefri som mulig. Dette ved at flere deler enkelt kan tas ut og plasseres i oppvaskmaskinen, mens mer tidkrevende oppgaver som avkalkning og rens av faste deler løses med to nye rensepatroner som gjøre jobben automatisk. Miele forteller at kaffemaskinen begynner å varsle om at det er på tide med en rens, lang tid i forkant, så brukeren har god tid på ordne det og at det dermed ikke kommer midt i et kaffeslabberas.

På de foregående modeller har dette vært en mer krevende prosess.

Ellers kan den skilte med tre individuelle beholdere for kaffebønner. én som rommer 300 gram og to som rommer 150 gram, så du kan velge den du foretrekker uansett bryggemetode.

Kaffemaskinen har også MotionReact og mobiltilkobling slik at du kan styre kaffebryggingen fra sengen eller sofaen.

Alt-i-ett oppvaskmiddel

Sist av nyheter for kjøkkenet er den nye oppvaskmaskinen. Miele sier de har gått gjennom hele systemet, skrudd fra hverandre over 200 deler og satt dem sammen på nytt for å optimalisere oppvasken.

PowerDisk er Mieles eget oppvaskpulver.
PowerDisk er Mieles eget oppvaskpulver. Vis mer

Det innebærer blant annet at du kan justere de to øverste skuffene i oppvaskmaskinen på flere måter, avhengig hva du skal ha plass til. Enten det er noen ekstra suppeskåler eller trenger litt mer i plass for vinglassene.

Du kan fortsatt benytte det vaskemiddelet du foretrekker.
Du kan fortsatt benytte det vaskemiddelet du foretrekker. Vis mer

Miele lanserer også et eget oppvaskmiddel, kalt PowerDisk, som er en kassett du fester i maskinen og som består av vaskemiddel, salt og glansemiddel. Avhengig av bruken, skal en PowerDisk holde rundt en måned. Oppvaskkassetten er for øvrig selvdoserende slik at du ikke behøver å tenke på det når du skal vaske opp.

Du er heldigvis ikke låst til PowerDisk, og kan bruke det pulveret eller middelet du foretrekker.

Planen er å lansere samtlige produkter i generasjon 7000-serien i løpet av høsten 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer