Klesmøll-larver

Larven koser seg i vinterklærne

Her får du en særs god grunn til å rydde i klesskapet.

KLESSMØLL-LARVER Har du vinterklær i garderoben som har hengt der en stund, og som du har lyst å bruke igjen? Da er det særlig én ting du bør se etter: klesmøll-larver. VIdeo: Linn Merete Rognø. Klipp: Tobias Fjeldvang Vis mer
Publisert

Har du en vinterjakke eller noen ullgensere i garderoben som du ikke har brukt på en stund, men som du gjerne vil slenge på deg nå?

Da er det én ting du definitivt bør sjekke først.

Spiser hull i klær

I Norge, som i alle andre land, har vi mange typer skadedyr som kan utgjøre en pest og en plage i boligen. Flere av krypdyrene overlever ikke lenge utendørs i norsk klima, og derfor liker de best å oppholde seg innendørs i ulike kriker og kroker.

Et eksempel er insektet som kalles klesmøll. Og ja, det ligger i navnet, det trives spesielt godt i klær. Men det er først og fremst selve larven av klesmøll som slår leir og kan gjøre stor skade på tekstiler i boligen, forteller ekspertene.

- Klesmøll-larvene lever av keratin som blant annet finnes i animalske produkter som ull, pels, silke, skinn, fjær, insekter og lignende. Klesmøll-larvene spiser opp klærne og tekstilene som de utvikler seg i, og kan forårsake store skader, sier Anstein Berntsen, salgssjef hos PELIAS Norsk Skadedyrkontroll.

Eksempler på skader fra klesmøll kan være et fint gammelt teppe eller en dress som blir ødelagt fordi larvene lager hull i tekstilet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer