Innbrudd

Lås dem inn

Innbruddstyvene er tilbake.

HUSK: Lås inn disse før du drar på ferie. Foto: Shutterstock Editorial/NTB
HUSK: Lås inn disse før du drar på ferie. Foto: Shutterstock Editorial/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det høstferietid, og mange skal kanskje dra på en etterlengtet tur på hytta eller kanskje til utlandet.

Nå advares det mot en stor økning i antall tyverier.

Lås inn

Ifølge tall fra Finans Norge viser at erstatningene etter innbrudd og tyveri fra boliger og hytter første halvår var på til sammen 218 millioner kroner, en økning på 33 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Dette er også langt høyere enn tilsvarende periode i 2019, som var før pandemien.

- Skal du reise bort i høstferien, er det viktig å få boligen til å se bebodd ut. Trekk fra gardinene, sett på tidsur på noen lamper og en radio, la skoene stå på trappen og parker en bil utenfor huset om du har mulighet til det, råder skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind i en pressemelding.

Hun anbefaler også at vi sørger for å låse inn verktøy og hageredskap som kan brukes som innbruddsverktøy.

Hun råder også folk til å investere i en innbruddsalarm tilknyttet en alarmsentral.

UT OG REISE: Skal du ut og reise i sommer, bør du sjekke disse tingene før du drar. Video: Celina Stamper / Storyblocks Vis mer

- Eksplosjon

I sommer gikk også politiet ut og advarte mot at antall tyverier ville øke, etter to år med coronapandemi og stengte grenser.

- Vi tror at dette vil legge seg på cirka samme nivå som det var før coronaperioden. Men vi ser en eksplosjon i tyverier fra boder og garasjer, og forventer at tyveri av sykler, gressklippere og hagemøbler også vil bli et stadig større problem, har Tonje Reiten, leder for avdelingen for spesiell innsats i Oslo politidistrikt tidligere uttalt.

Det finnes nesten ikke grenser for hva tyvene ser verdi i. Kommunikasjonsdirektør i If forsikring og tidligere journalist Sigmund Clementz har opplevd at de utroligste ting har blitt meldt stjålet.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer