Lasermålere - hva er forskjellen?

Lasermålere finnes i mange varianter, vi har testet seks av dem.

BEST? Lasermålere er smarte verktøy, men det er mange å velge mellom. Vi har sett på et utvalg, og har funnet en favoritt. Foto: BRYNJULF BLIX
BEST? Lasermålere er smarte verktøy, men det er mange å velge mellom. Vi har sett på et utvalg, og har funnet en favoritt. Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den gode nyheten er at avstandsmålere med laser, ofte kalt lasermålere, har blitt svært mye billigere og finnes tilgjengelig i mange varianter.

I gamle dager var nemlig slikt avansert utstyr forbeholdt takstmenn og folk i byggebransjen, mens de i dag kan kjøpes av nesten alle.

Spørsmålet er selvsagt hva du skal se etter.

Enkel og nøyaktig

Lasermålere er svært enkle i bruk. Du slår dem på, plasser kortsiden av måleren mot den ene veggen og retter den røde strålen mot veggen eller stedet du vil måle. Ett trykk på knappen og avstanden vises i displayet, med millimeternøyaktighet.

Ut fra hvordan lasermåleren er konstruert er det klart at den er best egnet til å måle avstanden mellom to flater eller gjenstander. Her kommer som regel de andre måleverktøyene til kort, enten det er tommestokk eller målebånd.

Der hvor lasermåleren egner seg dårlig er når du skal måle materialer som skal kappes. Da er målebåndet eller tommestokken klart å foretrekke.

Derfor er kombinasjonen av lasermåler, tommestokk og målebånd den suverene løsningen.

Les også: De nye laserverktøyene

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer