LED er bedre enn sparepærer

Amerikansk test viser at LED er det beste alternativet.

En amerikansk test av LED-pærer og sparepærer viser at det ene alternativet er å foretrekke.  Foto: All Over Press
En amerikansk test av LED-pærer og sparepærer viser at det ene alternativet er å foretrekke. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På grunn av nye EU-regler skal tradisjonelle lyspærer fases ut fra og med 1. september. Enkelte har valgt å hamstre huset fullt av glødelamper, men for oss andre kan det være greit å vite hva som er best av alternativene.

Det amerikanske forbrukermagasinet ConsumerReports har testet to typer lyspærer, LED og det vi gjerne kaller sparepærer; CFL og mener LED er det beste alternativet.

CFL, LED og halogen: Se hva du bør bruke hvor

LED er best

Den amerikanske testen viser jevnt over bedre testresultater for LED-lyspærene enn sparepærene, skriver Examiner.com. Dermed mener ConsumerReports LED-lyspærene er det beste alternativet, selv om disse koster mer å kjøpe enn sparepærene.

Deres regnestykker viser at man takket være den lange levetiden til LED-lyspærene vil spare penger på å velge disse fremfor sparepærer, siden de gir lavere strømkostnader.

Ikke alle LED-lyspærene som ble testet var like gode, men samtlige produkter fra merkene EcoSmart, GE og Phillips gjorde det bedre enn sparepærene i testen. Også etter det DinSide kjenner til, kan det være store kvalitetsforskjeller mellom LED-lyspærene. Enova uttalte tidligere i år til DinSide at de har registrert useriøse aktører i LED-bransjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer