LED-stemningslys kan også gjøres enkelt og rimelig

Må det være komplisert for å være enkelt? Med boks, nett og app for å forandre lyset? Vi fant et enklere alternativ.

SKAP STEMNING: Du kan velge mellom 15 forskjellige fargenyanser. Foto: BRYNJULF BLIX
SKAP STEMNING: Du kan velge mellom 15 forskjellige fargenyanser. Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes løsninger for styring av innebelysningen som lar deg velge mellom et utall varianter i alle farger og intesiteter. Vi har tidligere testet en løsning - Philips Hue - som lar deg styre lyset fra en app på mobilen.

Denne løsningen inneholder et antall spesialpærer og gjør at du kan sette opp forskjellige lyssoner med forskjellige farger og lysmengder. I tillegg kan du styre lyset fra sofaen, eller fra Gjøvik eller Beijing om du ønsker det, via internett, din egen ruter og en dertil egnet styringsenhet i boligen som snakker med selve pærene.

Dette er en såkalt «smart» løsning, og det finnes flere tilsvarende varianter fra andre produsenter. Men er det nødvendig å gjøre det så komplisert? Og kostbart?

Les også: Ekspertens tips til bedre lyssetting

De enkle løsningene

De fleste av oss synes det er helt greit å ha «riktige» lyskilder som viser riktige farger, og å slå på lyset med en bryter, eventuelt i kombinasjon med en dimmer. I tillegg har vi forskjellig type belysning i tak, på vegger, på gulv og på bord.

Lampeskjermer bidrar til stemningsfarger sammen med andre interiørdetaljer. Stemningen varieres ganske enkelt ved å velge hvilke lyskilder som skal lyse, avhengig av hva som skal foregå av aktiviteter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer