Drenering potteplanter

Legg strømpebuksa i blomsterpotta!

Plante-trikset funker brillefint, ifølge ekspertene.

VIKTIG MED DRENERING: For at potteplantene ikke skal drukne, er det viktig med god drenering. Her er nylonstrømpebukse gull! Foto: Linn Merete Rognø.
VIKTIG MED DRENERING: For at potteplantene ikke skal drukne, er det viktig med god drenering. Her er nylonstrømpebukse gull! Foto: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Uten nok vann vil potteplantene naturligvis visne hen og til slutt dø. Men for mye vann kan også ta knekken på blomstene. For å unngå dette må du legge til rette for skikkelig drenering i potta.

Men hva er egentlig optimal drenering for at plantene skal trives, og hvordan går du fram?

Ekspertene har flere tips - ett av dem er nylonstrømper!

Plantene drukner

Dette skjer når planten er plassert i en potte uten tilstrekkelig drenering:

- Er det veldig mye vann i bunnen av en tett potte, vil vannet suges oppover i jorda og mette alle porer med vann. Planta opplever dette som drukning, forklarer Marianne Utengen, fagansvarlig i Det norske hageselskap.

Er det ikke god nok drenering, vil jorda ofte klappe sammen, ifølge Hans Jensen, gartner og kategoriansvarlig i Plantasjen.

- Dette gjør at det blir så tett at røttene på de fleste plantene ikke får tilgang til nok luft, som er viktig for at røttene skal kunne utvikle seg og kunne oppta næring fra jorda, sier Jensen.

Det er derfor helt nødvendig at blomsterpotta har hull i bunnen slik at overskytende vann får renne ut. Men selv om potta har hull, bør du også legge et ekstra dreneringsmateriale i bunn før du fyller på med jord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer