Hull i sokkene

Lei av dette problemet?

Hvis du er blant dem som alltid får hull i klærne, bør du få med deg disse eksperttipsene.

IRRITERENDE: For å unngå å få hull i sokkene, er det særlig én ting som kan hjelpe. Tekstilekspertene gir deg svaret i artikkelen under! Foto: NTB Scanpix.
IRRITERENDE: For å unngå å få hull i sokkene, er det særlig én ting som kan hjelpe. Tekstilekspertene gir deg svaret i artikkelen under! Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Du har dårlig tid på morgenen, så påkledningen må skje raskt. Du drar på deg undertøyet og hopper i resten av klærne, men så ser du at stortåa stikker ut av den ene sokkelesten. Akk, så irriterende!

Tånegler og trange sko

Det kan være flere grunner til at sokker blir hullete, forteller Malin Skaar, leder Orkla Forbrukerservice og ekspert hos Plusstid.no.

En åpenbar grunn: lange tånegler.

- Hvis du ikke klipper tåneglene dine, og de vokser seg lange og spisse, vil dette absolutt gjøre at du lettere får hull i sokkene, sier Skaar til Dinside.

Derfor bør du helt enkelt være nøye med å klippe tåneglene jevnlig.

Så er det selvsagt kvalitetsforskjeller på sokker, men det henger ikke nødvendigvis sammen med pris, mener Skaar.

- Noen sokker har bedre forsterkning foran på tærne enn andre sokketyper, og dette er jo noe du kan sjekke før du kjøper sokkene. Sokker med slik forsterkning er ikke alltid dyrere enn de mer skjøre, tynne bomulls- eller nylonsokkene.

Skaar mener også at hvilken type sko du bruker vil kunne påvirke hvor lett du får hull i sokkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer