Lei av hytta? Lei ut!

Fikk du skrekken etter forrige års sommervær og bestilte sydentur i år? Husk at du ved å leie ut hytta, kan finansiere hele, eller store deler av årets sydenferie. Det beste er at du kan gjøre det fullt lovlig og skattefritt!

Du kommer langt for 10.000!
Du kommer langt for 10.000! Vis mer
Publisert

Det er ikke til å legge skjul på. Det er ikke alltid like fristende å sitte på den samme hytta år etter år, og spesielt ikke her til lands hvor værgudene ofte viser et lite gjestfritt ansikt.

Det er i slike stunder du bør vurdere å leie ut hytta en uke eller to. Husk at det som for deg har begynt å bli en "standardferie" uten de helt store opplevelsene, ofte virker svært fristende for de uten denne muligheten. Er du ute etter et lite tilskudd til årets sommerferie er det derfor godt å vite at du kan leie ut hytta skattefritt. Dette bør du utnytte!

Gjelder det bare hytter?

Nei, heldigvis. Om du i tillegg til din faste bolig har en leilighet i byen, eller en hytte på fjellet, er uten betydning i skatterettslig forstand. Det avgjørende er nemlig ikke hvor eiendommen ligger eller hvordan den ser ut, men hvilken bruk eiendommen utsettes for.

Dermed kan din ekstra leilighet i byen også anses som en fritidsbolig, forutsatt at den brukes som en fritidsbolig. Det følger av dette at eiendommen over tid kan skifte karakter fra å være fritidsbolig, til å bli egen bolig, eller utleid bolig, også videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer