Lei av kabler som henger og slenger?

Denne dingsen får orden i heimen.

Med denne lille dingsen kan du få orden på kabelrotet. Foto: AV-Cables.dk
Med denne lille dingsen kan du få orden på kabelrotet. Foto: AV-Cables.dk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingen synes vel det er særlig fint med kabler og ledninger fra tv-er, datamaskiner eller lamper hengende og slengende rundt omkring i huset. Heldigvis finnes det en rekke løsninger, som skal gjøre det litt letter for oss å få orden på kabel- og ledningskaoset.

Cablox er en av de siste innovasjonene på området. Produktet består av en selvklebende plate, som kan plasseres for eksempel på undersiden av et skrive- eller tv-bord. Kablene legges mellom små utstikkere i platen (se bilde øverst i artikkelen), og kan like lett fjernes som festes.

Både små kabler og større strømledninger skal kunne festes på null-komma-niks, i hvilke retninger du selv måtte ønske.

Ifølge produsenter er kabelplatene svært diskré, og måler bare to centimeter i høyden, og cirka 20x20 centimeter i lengde og bredde.

Produktet er av dansk opprinnelse, og kan bestilles for eksempel gjennom AV-Cables.dk for 133 danske kroner (inkludert frakt til Norge). Da mottar du to eksemplarer.

LES OGSÅ: Slik skjuler vi kablene

Flere muligheter

Cablox er bare ett av mange produkter på markedet, selv om det er relativt få som velger disse løsningene fo å skjule kablene. En undersøkelse DinSide har kommet over viser at bare tre prosent av bruker slike kamuflasjeløsninger for å få orden på ledningsrotet. Mest vanlig er å bruke møbler for å skjule kablene, eller eventuelt å skjule kablene inne i veggen. Det sistnevnte er en ganske omfattende og antageligvis dyr operasjon, derfor kan det lønne seg å velge langt billigere og enklere løsninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer