Lei av tradisjonelle egg?

Lag heller firkant-egg til påskefrokosten!

MORSOMT TRIKS: Med denne skal man kunne lage firkantige egg. Vi har testet om det funker i praksis. Foto: Berit B. Njarga
MORSOMT TRIKS: Med denne skal man kunne lage firkantige egg. Vi har testet om det funker i praksis. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De av oss som har lest Donald Duck-historien "Eggemysteriet", har nok latt seg imponere av de firkantede eggene. Men om du trodde firkant-egg var forbeholdt fantasien, tar du grundig feil.

Det fins kanskje ikke firkantede høner som i Donald-historien, men det er fullt mulig å lage eggene selv!

Slik gjør man det

DinSide har bestilt en liten dings fra nettet, som skal gjøre jobben med å gi eggene den riktige firkantformen. Deretter har vi fulgt bruksanvisningen for å sjekke om den faktisk funker.

Det første man gjør er å hardkoke et egg, skrelle det og plassere det inn i formen mens det fortsatt er varmt. Egge-formeren består av en beholder, et skrulokk med en liten presse på innsiden samt en løs bunn.

Det er ved hjelp av den løse bunnen man får dyttet ut egget når det er klart.

Klart på ti minutter

Ifølge bruksanvisningen blir resultatet aller best etter to timer, men i første omgang lot vi egget ligge i formen i ti minutter - for å teste ut hurtigvarianten.

Resultatet ble overraskende bra etter både ti minutter og to timer. Men - man bør kjøpe store egg, de minste eggene vil slite med å fylle beholderen, og dermed får det ikke den rette formen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer