Leie lift?

Skal du male eller beise huset må du opp i høyden.

Belteliften klar til bruk Foto: Brynjulf Blix
Belteliften klar til bruk Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi ser lifter, også kalt personløftere, over alt, hver eneste dag. De finnes i en mengde varianter for forskjellige oppgaver og situasjoner.

Det finnes sakselifter som hever seg rett oppover og bomlifter som har imponerende rekkevidde både i høyde og utstrekning. Noen lifter er selvgående, andre må flyttes ved hjelp av kjøretøyer eller muskelkraft.

Vi har nettopp beiset hus og garasje, og som tidligere har vi brukt lift for å rekke opp i høyden.

Hvorfor skal du leie lift?

De færreste har privatboliger som er mer enn 10-12 meter høye, det tilsvarer to etasjer og loft. Det er veldig høyt når man står på stige, og med ujevnt underlag er det mildt sagt svært lite fristende. Det er heller ikke stort areal man får malt fra en stige før man må ned for å flytte stigen.

Les også: Hvordan er maleværet der du bor?

Rullestillas har vi også brukt et par ganger, det er greit når det står der, men det er en jobb å sette det opp og ta det ned. Også når det skal flyttes rundt huset er det en del å ta hensyn til. Underlaget må være både fast og stabilt, ellers kommer du ikke fram eller stillaset kan velte. Har du hindringer som luftkabler for strøm og telefon, må stillasset bygges ned for å passere under dette, og så opp igjen. Alt dette kan være både slitsomt og tidkrevende. (Vi snakker av erfaring).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.