Leieprisene faller i Oslo

Det verste presset er over for leietakere i hovedstaden.

Foto: Kim Jansson
Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For første gang siden 4. kvartal 2004 faller leieprisene i hovedstaden, melder Boligbygg Oslo. Leieprisene sank med 2 prosent fra tredje til fjerde kvartal, og snittprisen for å leie en leilighet i Oslo er nå 10.320 kroner.

Bør du selge eller leie ut?

Faller over alt

Leieprisene faller over hele byen, men sterkest er prisfallet i Groruddalen, hvor det nå koster under 9.000 kroner per måned å leie. Leieprisene er dyrest vest i Oslo sentrum, der snittprisen er drøye 11.250 kroner per måned.

Antall leiligheter som leies ut øker fortsatt, og i fjerde kvartal i fjor ble det registrert 5.800 boliger itl leie. Dette er en økning på 45 prosent i forhold til samme periode året før. Daglig leder i leieboerforeningen, Lars Aasen, tror det økende antall utleieobjekter er årsaken til de fallende prisene.

- Det er veldig hyggelig om det bidrar til å presse prisene ned, men jeg er overbevist om at det bare er et kortvarig blaff, sa daglig leder Lars Aasen i Leieboerforeningen til DinSide Bolig kort tid tilbake.

Han begrunner dette med at mange av boligene som ligger ute til leie akkurat nå, er boliger som vil forsvinne når salgsmarkedet tar seg opp igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer