Lekkasjesikring blir påbudt neste år

Alle nye boliger som bygges fra 1. juli 2011 må ha lekkasjesikring

Problematisk: De store side-by-side-kjøleskapene som er koblet på vann har ført til økt antall vannskader i norske kjøkken. Foto: Produsenten
Problematisk: De store side-by-side-kjøleskapene som er koblet på vann har ført til økt antall vannskader i norske kjøkken. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor ble det registrert 1.422 vannskader fra vanntilkoblede hvitevarer. Dette er en dobling de to siste årene, og såkalte amerikanske kjøleskap er en medvirkende årsak.

– Amerikanske kjøleskap med vanntilkobling er den store synderen. Vanntrykket mange steder i Norge er for høyt for ledningene. Ryker ledningen, står vannspruten, sier daglig leder Arild Brekke i Varme & Bad Brekke Sanitær i en pressemelding.

Er produktene gode? Slik kjøper du trygt VVS-utstyr

Det er spesielt kjøkken som er utsatt. De færreste norske kjøkken er innredet som våtrom, og få har våtromsbelegg og sluk. Dermed blir bygningsskadene store når det oppstår vannlekkasjer på kjøkkenet.

Små drypp som skjuler seg bak og under vaskemaskin og kjøleskap kan gjøre stor skade før du er klar over at du har et problem.

– Ikke sjelden er kjøkkengulvet allerede alvorlig vannskadet når feilen blir oppdaget, sier Brekke.

Smart og billig forsikring: Et dryppbrett gjør det lettere å oppdage smålekkasjer.

Bruk lekkasjesikring

Et annet problem er varmtvannsberedere. I eldre boliger er disse gjerne gjemt unna i skap, bod eller kjeller - og de rekker å gjøre stor skade før man oppdager problemet. Brekke tror skadeomfanget vil fortsette å øke:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer