Lekker kran som drypper?

Når krana drypper er tiden inne for å skifte ut det som ikke tetter. Vi snakker ikke lenger bare om pakning,

Lekker kran som drypper?
Publisert
Sist oppdatert

I "gamle" dager var det separate kraner til varmt og kaldt vann på kjøkken, bad og vasker. De var laget ut fra funksjon og var svært enkle i utførelsen. Du trengte gjerne tre hender, en til hver kran og en til å kjenne på temperaturen. Vannet kom ikke en gang ut av samme tut, du måtte sette i proppen og fylle opp vasken når du skulle vaske hendene. Å skylle noe som helst under passe varmt vann var sløsing, slikt gjorde man ikke.

I dag er derimot utvalget av armaturer til bad, dusj og kjøkken overveldende.

De kommer i alle slags elegante utforminger for å tilfredsstille de designbevisste. Samtidig er de enklere å betjene, krever mindre kraft, og både blanding og trykk lar seg styre med et enkelt håndgrep.

Tidens tann

Men både gamle kraner og nye designvidundrene har en ting til felles: Etter en tid hender det at de begynner å dryppe - mekanismen er ikke lenger tett.

Da er det bare å finne stoppekrana og slå av vannet i huset/leiligheten. Så åpner man begge kranene der det drypper og lar både varmt og kaldt vann renne til det ikke er mer vann igjen i rørene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.