Lekre TVer til bilen

BILMORO: Bakseteunderholdning er trikset som brukes for å selge bilstereoutstyr. DVD og Playstation i bilen gjør lange turer kortere.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Siden de aller fleste nye biler leveres med integrerte stereoanlegg, er navigasjonsutstyr og bakseteunderholdning trikset som tas i bruk for å selge bilstereoutstyr. Og utvalget har eksplodert.

I tillegg til å se på TV kan du koble til DVD-spiller, spillkonsoll og videokamera. Så blir det opp til deg om du skal la barna i baksetet kose seg med Harry Potter, eller om de må ta til takke med videoen fra mormors bursdag.

Trykk her for å se store bilder og få prisene


Hvem er kundene & hva vil de ha?

Lekre TVer til bilen


- De som liker å vise seg litt i utgangspunktet, kall dem gjerne trendsetterne, var selvsagt først ute. Nå ser vi imidertid at dette blir stadig mer populært blant barnefamiliene, sier Lars-Kristian Leiro, produktsjef hos Sony Norge.

- Ikke så rart kanskje, alle som har kjørt langt med barn i bilen vet at det kan være en prøvelse. Da kan det være godt å sette på en barnefilm eller la dem spille litt. Og gjerne utstyrt med trådløse hodetelefoner.

- I tillegg har jo prisene gått nedover. Vår DVD-veksler som tar 10 DVD- eller CD-plater har i dag en veiledende pris på rundt 9.800 kroner, men allerede i juli kommer en billigere variant til rundt 5.700 kroner som spiller både CD, MP3, og DVD. Akkurat den modellen har vi store forhåpninger til. I juli kommer forøvrig også TV-monitoren som er laget for å monteres i hodestøtten. Men en pris på rundt 4.800 kroner er det både et lekkert og prisgunstig alternativ.

Men hvorfor fronter dere den gamle spillmaskinen Playstation 1 (PS1) til bilbruk - i stedet for PS2?

Lekre TVer til bilen


- Grunnen er at PS1 er konstruert for å tåle det røffe miljøet som er i en bil, med blant annet hyppige temperatursvingninger og bevegelser. I tillegg er PS1 klargjort for å gå på 12-volts anlegg, noe PS2 ikke er.

Når det er sagt vil du også kunne koble til PS2, eller en annen spillmaskin for den saks skyld, ved å ha en omformer. Garantimessig er det imidlertid kun PS1 vi lover skal tåle bruken i bil, sier Leiro.


Men hva med sikkerheten, blir det ikke fristende å se på film når du kjører?

- Neida, alle TVene som er mulig å sette i framsetet skal jordes til håndbrekket. Det er altså kun baksetepassasjerene som skal kunne nyte TVene mens bilen kjører. De har det til gjengjeld riktig så bra avslutter Leiro.

Trykk her for å se store bilder og få prisene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer