Lade elbil hjemme i egen ladestasjon

Les dette før du installerer ladestasjon hjemme

Slik unngår du fallgruvene.

BEDRE ENN STIKKONTAKTEN: En egen, privat ladestasjon på husveggen eller i garasjen gir både raskere og sikrere lading enn i vanlig stikkontakt. Foto: Kvassheim Elektro AS
BEDRE ENN STIKKONTAKTEN: En egen, privat ladestasjon på husveggen eller i garasjen gir både raskere og sikrere lading enn i vanlig stikkontakt. Foto: Kvassheim Elektro AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange lader fortsatt elbilen sin via en vanlig stikkontakt. Men dette fraråder ekspertene, og uansett kan du ifølge reglene bare gjøre det som en nødløsning.

Dermed er lovlig kontakt eller en fast montert ladestasjon hjemme alternativene, med mindre du er så heldig å bo i et borettslag eller sameie med felles ladeopplegg i garasjeanlegg.

Om du planlegger hjemmelading, kommer du garantert borti en del ord og uttrykk som kan virke fremmede. Men det er heldigvis ikke så komplisert som det kan se ut som.

Mange fordeler

Bortsett fra at du reduserer faren for brann, har også en ladestasjon i garasjen eller på veggen hjemme fordeler i praktisk bruk.

- De sentrale faktorene er sikkerhet og effektivitet. En hjemmeladestasjon med Type 2-kontakt er svært sikker, sier senior kommunikasjonsrådgiver Ståle Frydelund i Norsk elbilforening til Dinside.

I tillegg gir en slik ladestasjon mulighet til å lade raskere enn med «gammeldags» utstyr med Mode 2 og jordet husholdningskontakt.

- I løpet av et par ettermiddagstimer kan man dermed få rekkevidden man trenger til kjøring på kvelden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer