Pleie av uteplanter

Les før du planter ute

Visste du at nylonstrømper, gamle kjøkkenhåndklær og brusflasker er ypperlige hjelpemidler?

VAKKERT UTEROM: Stikkordene for å lykkes med potteplanter utendørs er godt forarbeid og riktig vedlikehold. Foto: Espen Skarphagen / Skarpihagen.no.
VAKKERT UTEROM: Stikkordene for å lykkes med potteplanter utendørs er godt forarbeid og riktig vedlikehold. Foto: Espen Skarphagen / Skarpihagen.no. Vis mer
Publisert

Endelig vår og tid for å pynte uteområdet med friske farger og grønn pryd. Men ikke glem at utendørs potteplanter kjapt kan visne hen om de ikke får nok eller riktig pleie.

Ikke grønne fingre, sier du?

Her får du den ultimate oppskriften.

Godt forarbeid

Det er flere regler som gjelder for å få utendørs potteplanter til å holde seg fargerike og friske gjennom våren og høsten. Det hele starter med riktig forarbeid og tilrettelegging.

- Vi opplever at mange kunder velger for små krukker eller potter når de skal plante ute. Så velg en stor god potte, da kan du også sette flere sorter sammen, sier Nina Borkner hos Mesterhagen Askøy.

Drenering er neste punkt:

- Velg potte med gode hull i bunnen, dette gjelder spesielt for flerårige planter. Start med leca-kuler i bunnen. Bruker du en barkduk, et gammelt kjøkkenhåndkle eller nylonstrømpebukse som du først fyller leca-kulene i, er det lett å bruke kulene igjen neste år. Deretter legger du et skillelag oppå der igjen, tipser Borkner.

Nå er pottene klar for jord:

- Velg en god jord - ikke den rimeligste. Pris og kvalitet henger sammen. Krukkejord med langtidsgjødsel er et godt alternativ. Jeg legger alltid noen gode never med kugjødselkompost i plantehullet, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer